Aktuális

Fekete, ragadós olaj borította be az egyik görög sziget strandjait

Egy elsüllyedt tartályhajóból ömlött ki a tengerbe több ezer tonna fűtőolaj az Athén közelében lévő üdülősziget, Szalamina partjainál.

Szeptember 10-én elsüllyedt a 45 éve szolgáló Agia Zoni II. nevű tartályhajó, amely a görög Szalamina szigetnél horgonyzott. A hajóból a személyzetet kimentették, de a rakományt nem lehetett megmenteni, így a hajóból a tengerbe kezdett szivárogni a 2200 tonna fűtőolaj és a 370 tonna, tengeri hajózásban használatos gázolaj is.

A szennyezés vastag, fekete, ragacsos olajréteggel borította be a sziget kikötőit és több strandját is. A helyiek szerint az óriási károkat az okozta, hogy a hatóságok elkéstek az olajfolt elzárásával, és az elérte a partokat – hangzott el az M1 Híradóban.

Vasárnap látszatra szinte semmi sem történt, hétfőn viszont védőruhás emberek maroknyi csapata kezdte meg az olaj eltakarítását a partokon, a búvárok pedig a további szivárgást igyekszenek megakadályozni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top