Aktuális

Ez történik ma, Niall Horan szülinapján

Budapesten szerdán reggel 06:15-kor kel fel a Nap és 19:04-kor nyugszik. Niall Horan szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 13.

Ezen a napon:

1788-ban New York City lesz az Amerikai Egyesült Államok fővárosa. 1931-ben Matuska Szilveszter felrobbantja a Bécsbe tartó 10. számú gyorsvonat alatt a síneket a biatorbágyi vasúti hídnál, szeptember 13-án 0 óra 15 perckor. 1993-ban Niall Horan szülinapja. 1995-ben lezuhan a Magyar Honvédség 14-es számú MiG–23-as vadászrepülőgépe: Mizsei Mihály és Katovics Balázs a helyszínen életüket vesztették.

A nap mottója:

A szabadságot nem lehet megvásárolni, politikai gyűlésen kihirdetni, begyűrni sok-sok más limlom közé, a vitrinben őrizgetni. A szabadság csak az álmaiddal való találkozáskor, és az azok eléréséhez hozott helyes döntések után születik meg benned.

Böjte Csaba

Névnap:

Szeptember tizenharmadika Kornél, Amadil, Amáta, Krizsán, Ludovika, Lujza, Mór, Móric és Polixénia napja. 

Szeptember tizenharmadikán született:

Roald Dahl író, Niall Horan, a One Direction énekese és Jacqueline Bisset színésznő.

Időjárás:

Gomolyfelhős, napos idő várható. Kezdetben délen és keleten néhol zápor még lehet, majd csapadék már nem valószínű. A délnyugatira forduló szél megélénkül, északnyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top