Aktuális

28 éves volt modell lett Trump új kommunikációs igazgatója

Hope Hicks az elnök lányán, Ivanka Trumpon keresztül került a család közelébe, most a Trump-kabinet egyik legjobban fizetett tisztségviselőjévé vált.

Hope Hicks kinevezéséről tegnap adott hírt a Fehér Ház. A 28 éves kommunikációs igazgató a trágár stílusa és botrányai miatt mindössze tíz nap után kirúgott Anthony Scaramucci helyére érkezett.

Hope Hicks a New York-i Trump Towerben, még 2016 decemberében (Fotó: Getty Images)

Az elnök egyik legközelebbi bizalmasaként is emlegetett Hicks korábban a Trump-kampány sajtófőnökeként tevékenykedett, előtte pedig PR-esként Ivanka Trump egyik divatcégének a sajtóját intézte. A divat nem áll tőle távol, korábban ugyanis modellként is dolgozott, többek között a Ralph Lauren kollekcióit mutatta be, illetve a Pletykafészek (Gossip Girl) című sorozat utánlövéseként kiadott The It Girl című könyv borítóján is szerepelt, mindössze 17 évesen.

Donald Trump 2014-ben figyelt fel Hicksre, amikor személyesen őt választotta ki ingatlancége PR-feladatainak ellátására. Innen egyenes út vezetett a kampányig, most pedig, Scaramucci kirúgását követően a kommunikációs igazgatói posztig. Ezzel Hicks az egyik legjobban fizetett kormányalkalmazott lett: a BBC értesülései szerint munkájáért évi 180 000 dollárt (több mint 46 millió forintot) kap majd.

Kellyanne Conway elnöki tanácsadó (b.) és Hope Hicks (j.), a Fehér Ház új kommunikációs igazgatója (Fotó: Getty Images)

Az amerikai médiában egyelőre főleg a találgatások mennek, hogy a politikában járatlan Hicks mennyire fogja tudni kordában tartani az elnököt, illetve mennyire lesz képes helyt állni egy olyan poszton, amely – legalábbis a Trump-kabinet regnálása óta – már több dörzsölt spin doctort is felőrölt. A kommunikációs igazgatói posztot ugyanis január óta betöltötte a Fehér Házból azóta távozó Sean Spicer, valamint Mike Dubke, aki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hivatalos látogatása idején dolgozott a poszton. Emellett a már említett Anthony Scaramucci esete szólt a legnagyobbat, kirúgása után ugyanis távozott a kabinetből Reince Priebus kabinetfőnök, valamint a már említett Spicer, aki akkor már csak sajtószóvivőként dolgozott Trumpnak.

Hope Hicks legerősebb fegyvere – tapasztalat hiányában – leginkább az lehet, hogy az elnök legközelebbi bizalmasai köré sorolják, aki állítólag pontosan tudja, hogy a lobbanékony természetű elnök milyen módon próbálja elérni a céljait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top