Aktuális

Beleesett egy család a Solfatara vulkán kráterébe

Egy 11 éves kisfiú és szülei is meghaltak Olaszországban, miután beleestek a Solfatara vulkán egyik kráterébe. Azt egyelőre nem tudni, hogy a zuhanástól vagy a kénes kigőzölgéstől haltak-e meg.

A Nápoly közelében található Solfatara vulkánon történt családi tragédiának még sok részlete tisztázatlan, de valószínűleg az történhetett, hogy a 11 éves gyerek tiltott területre lépett, és mikor a szülei megpróbálták kihúzni őt a területről, beszakadt alattuk az egyik kráter fala.

Mindössze 1,5 métert zuhantak, ezért az is elképzelhető, hogy a vulkáni kénes kigőzölgésben fulladtak meg. Az olasz család torinói volt, a szülők a negyvenes éveikben jártak. Egyedül a hétéves kisebbik fiú maradt életben, aki nem lépett a tiltott részre. 

A Solfatara egy alvó vulkán, legutoljára 1198-ban tört ki, elnevezése a latin sulpha terrából származik, amelynek jelentése kénes föld, kénes vidék. A név nem véletlen: a vulkán híres a gőzölgő utóműködéséről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top