Aktuális

A Telekom kirúgta a BKK-botrányban érintett vezetőit

Nem maradt következmények nélkül a BKK online jegyrendszerének botrányos debütálása, a sok hibával indult rendszerért felelős két vezetőt menesztette a Magyar Telekom.

A Magyar Telekom kirúgta a BKK megbukott online jegyértékesítési rendszeréért felelős két vezetőt – tudta meg a HWSW.hu. Az értesülést a Magyar Telekom hivatalosan is megerősítette: Lakatos András, a T-Systems állami cégekért felelős üzletági igazgatója és Takács József, a T-Systems informatikai biztonságért felelős igazgatója sem dolgozik már a cégnél.

A HWSW információi szerint a T-Systems számára komoly zavart okozott a BKK-botrány, a cég ugyanis igen aktív toborzási kampányt folytat, amelynek keretében mindenféle informatikust, fejlesztőt, üzemeltetőt, IT-biztonsági szakembert keres a cég változatos pozíciókba. 

A nyár nagy informatikai botránya volt, hogy számos súlyos biztonsági hibát találtak abban az online jegyértékesítési rendszerben, amelyet a T-Systems a vizes vébé kezdetére szállított le a BKK-nak. Az ügy kipattanása után villámgyorsan megszervezett sajtótájékoztatón a két kirúgott vezető képviselte hivatalosan a T-Systemset. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top