Aktuális

Ez történik ma, Karl Lagerfeld szülinapján

Budapesten vasárnap reggel 06:11-kor kel fel a Nap és 19:09-kor nyugszik. Karl Lagerfeld szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 10.

Ezen a napon:

1933-ban Karl Lagerfeld születésnapja. 1989-ben szabad az út Magyarországról az NSZK-ba a NDK állampolgárai számára. E napon Horn Gyula külügyminiszter az MTV A Hét című műsorában jelenti be a magyar kormány döntését: 24 órakor megnyitják a magyar határokat az eltávozni kívánó NDK-állampolgárok előtt, azaz szabadon távozhatnak minden olyan államba, amely hajlandó számukra a be- vagy átutazást engedélyezni. 2008-ban Svájc alatt megnyitják a nagy hadronütköztető gyűrűt (röviden LHC), ami az emberiség eddigi legnagyobb fizikai kísérlete.

A nap mottója:

Ha kiposztolnám egy fa képét, amit láttam kidőlni az erdőben, de senki sem lájkolná, vajon megkérdőjeleződne bennem, hogy valóban kidőlt-e?

Kasie West

Névnap:

Szeptember tizedike Hunor, Nikolett, Edgár, Erik, Erika, Menodóra, Miklós, Mikolt, Nikolasz, Nikoletta, Noémi, Tardos és Zalán napja.

Szeptember tizedikén született:

Karl Lagerfeld, Charles Simonyi, Colin Firth és Guy Ritchie.

Időjárás:

Napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a Dunántúlon egyre vastagodó fátyolfelhőzet lesz megfigyelhető. Ott a gomolyfelhő-képződés is erőteljesebb lesz. Délutántól a Dunántúlon valószínű helyenként zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top