Aktuális

Baleset érte Ferenc pápát – videó

Ferenc pápa éppen egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor bekövetkezett a baleset.

Kisebb baleset érte Ferenc pápát vasárnap: a kolumbiai Cartagenában tartózkodó egyházfő elvesztette az egyensúlyát, és beütötte az arcát a pápamobilban.

Az egyházfő éppen egy kisgyereket akart üdvözölni, amikor a pápamobil erősen fékezett. Az esés következtében kisebb horzsolás keletkezett a pápa arcának bal oldalán, a szeme környékén, a seb enyhén vérzett, de komoly baj nem történt. A Vatikán közlése szerint a sérülést jegelték, és az egyházfő gond nélkül folytatta kolumbiai programját.

    „Behúztak egyet. De jól vagyok” – tréfálkozott Ferenc pápa röviddel az apró baleset után.

Cartagenában, a Claver Szent Péter jezsuita szerzetespapról elnevezett templomban tett látogatása során Ferenc pápa szót emelt az emberkereskedelem, a manapság is létező rabszolga-kereskedelem ellen.

A katolikus egyházfő ötnapos kolumbiai látogatásának utolsó állomásán megemlítette Venezuelát is: arra kért minden venezuelait, hogy „mondjon nemet a politikai erőszak minden fajtájára, és találjon megoldást arra a súlyos válságra, amely elsősorban a társadalom legszegényebb rétegeit érinti”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top