Aktuális

Mások helyett vizsgáztak az autósiskola emberei, lebuktak

A rendőrök elfogták azt a hét férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy rendszeresen segítettek jogosítványhoz jutni arra nem jogosult személyeket.

Egy Pest megyei székhelyű autósiskola oktatója és hat társa ellen nyomoz a rendőrség. Az autósiskola telephelyén tartott házkutatás során a nyomozók okmányhamisításhoz használatos eszközöket, hamis okmányokat és nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le – közölte a rendőrség.

A nyomozás adatai szerint a 26 és 59 év közötti hét férfi 2017 februárjában és márciusában kilenc alkalommal segített jogosítványhoz jutni olyan személyeket, akik nem rendelkeztek a B kategóriás vezetői engedély megszerzéséhez szükséges alapfokú iskolai végzettséggel vagy magyarországi tartózkodási hellyel.

Az említett személyek helyett a KRESZ-vizsgákon és a forgalmi vizsgákon hamis személyi okmányokkal M. Márton és M. Attila jelent meg, és tett sikeres vizsgát.

A hét férfi ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági​ Bűnözés Elleni Főosztálya közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt indított eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top