Aktuális

Ez történik ma, Hujber Ferenc szülinapján

Budapesten szombaton reggel 06:10-kor kel fel a Nap és 19:10-kor nyugszik. Hujber Ferenc szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 9.

Ezen a napon:

I. e. 490-ben a marathóni csata kezdete a megszálló perzsa haderő és a görög városállamok hadseregei között. A maratoni futás hagyománya is innen származik. 1552-ben a törökök 60-70 ezer fős hadserege megkezdi a Dobó István parancsnoksága alatt álló egri vár ostromát. 1974-ben Hujber Ferenc szülinapja.

A nap mottója:

Az emberi fajta, mióta történelemnek nevezett életidejét valamennyire ismerni lehet, mindig, minden vallási és szekuláris civilizációban bestiális és aljas volt. De a korszerű közlési eszközök, a média jóvoltából most azonmód tudunk erről az aljasságról és bestialitásról, ami minden pillanatban történik valahol a világban.

Márai Sándor

Névnap:

Szeptember kilencedike Ádám, Gara, Gorgiás, Omár, Orgona, Péter, Pető, Szergiusz, Sziringa és Vulfia napja.               

Szeptember kilencedikén született:

Latinovits Zoltán, Hugh Grant, Adam Sandler, Hujber Ferenc és Péter Szabó Szilvia.

Időjárás:

Délelőtt gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami a Dunától keletre meg is vastagszik. Emellett gomolyfelhő-képződés is várható. Keleten elszórtan, nyugaton néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A déli szél sokfelé megerősödik, a Fertő környékén olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top