Aktuális

Ez történik ma, Kincses Veronika szülinapján

Budapesten péntek reggel 06:04-kor kel fel a Nap, és 19:23-kor nyugszik. Kincses Veronika szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 8.

Ezen a napon:

1566-ban Szigetvár török ostromának vége. Zrínyi Miklós horvát bán maradék katonái élén kirohanva hősi halált halt, a vár török kézre jutott. 1846-ban megnyílt a Miskolci Nőnevelő Intézet, az első magyar felsőbb leányiskola. 1930-ban – Richard Drew kifejlesztette a celluxot. 1941-ben a német csapatok körülzárták Leningrádot. Megkezdődött a város 900 napig tartó ostroma. 1948-ban Kincses Veronika születésnapja.

A nap mottója:

Az élet néha halálosan szomorú, de mosollyal az arcunkon minden könnyebb. Próbáld ki a hahotajógát. Vagy nézz nevető négyesiker-babás videókat a YouTube-on.

Johannes Hinrich von Borstel

Névnap:

Szeptember nyolcadika Adrienn, Mária, Adorján, Adria, Alán, Alen, Csobán, Enna, Irma, Szerafina és Szergiusz napja.               

Szeptember nyolcadikán született:

Gyarmati Fanni, Radnóti Miklós felesége, Kincses Veronika operaénekes, Peter Sellers színész.

Időjárás:

Általában erősen vagy közepesen felhős időre számíthatunk, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top