Aktuális

Nem valószínű, hogy az Egyesült Államok visszalép a klímaegyezménybe

A külügyminiszter utasítása szerint homályos válaszokat kell adni azokra a kérdésekre, amelyek azt feszegetik, visszalép-e az Egyesült Államok a párizsi klímaegyezménybe.

Rex Tillerson külügyminiszter arra utasította az amerikai nagykövetségek munkatársait a világ minden táján, hogy semmitmondó válaszokat adjanak, amikor az Egyesült Államok klímapolitikájáról faggatják őket. Pechjére kiszivárgott a távirat tartalma – írja a Piac és Profit.

Amikor júniusban Donald Trump bejelentette, hogy kilépteti az Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezmény hatálya alól, nyitva hagyta a lehetőséget, hogy az USA egy nap újra csatlakozik az egyezményhez. De nagyon úgy tűnik, hogy ez nem több, mint egy üres ígéret meglegebtetése. Legalábbis erre utal a külügyminiszter távirata.

Tillerson iránymutatása szerint homályos válaszokat kell adni arra, az USA tervezi-e, hogy újra belép a párizsi klímaegyezménybe. Azt is közölte, hogy “nincs terv arra, hogy újratárgyaljuk vagy kiegészítsük a párizsi klímaegyezményt”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top