Aktuális

Ez történik ma, Fullajtár Andrea szülinapján

Budapesten csütörtök reggel 06:05-kor kel fel a Nap, és 19:22-kor nyugszik. Fullajtár Andrea szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. IX. 7.

Ezen a napon:

1822-ben Brazília függetlenné válik Portugáliától. 1936-ban az utolsó ismert erszényesfarkas (Benjamin) elpusztul a hobarti állatkertben (Hobart Zoo), ezzel kihalnak az erszényesfarkasok. 1950-ben a kommunista kormányzat feloszlatja a szerzetesrendeket Magyarországon, négy kivétellel (bencés, ferences, piarista, iskolanővérek). 1973-ban Fullajtár Andrea szülinapja. 1996-ban, magyarországi útja során II. János Pál pápa Győrbe és Pannonhalmára látogat.

A nap mottója:

Semmi sem olyan hatalmas, mint a mosoly ereje.

Drew Barrymore

Névnap:

Szeptember hetedike Regina, Admira, Begónia, István, Ivor, Kósa, Lél, Mábel, Mabella, Pszihé, Rea és Rege napja.

Szeptember hetedikén született:

Fullajtár Andrea színésznő és Gloria Gaynor énekesnő.

Időjárás:

Északkeleten, északon változóan, másutt többnyire erősen felhős időre számíthatunk. Elszórtan kisebb eső, zápor várható. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között várható, de délnyugaton lehetnek tájak, ahol nem lesz melegebb 16, 17 foknál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top