Aktuális

Elítélték állatkínzásért a macskaverő fiatalt

Belerúgott és falhoz vágott egy cicát egy részeg férfi, aki tettéért 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott két évre felfüggesztve.

Bűnösnek találta a Veszprémi Járásbíróság azt a férfit, aki ellen állatkínzás miatt emeltek vádat még tavaly, büntetése 1 év 6 hónap szabadságvesztés, amelynek végrehajtását két évre függesztették fel.

A 21 éves állatkínzó 2016. július 10-én 23 óra körüli időpontban ittas állapotban két alkalommal belerúgott egy macskába, majd az állatot a nyakánál fogva felemelte és az utcában parkoló mezőgazdasági pótkocsi oldalához vágta. 

A bántalmazás következtében a macska orra vérezni kezdett, a feje az orrháton, illetve a fej bal oldalán jelentős mértékben feldagadt. A részeg férfi cselekedetével maradandó károsodást vagy akár a cica pusztulását is okozhatta volna. 

A Veszprémi Törvényszék Sajtóosztályának tájékoztatása szerint az ügyben hozott ítélet fellebbezés hiányában első fokon jogerőre emelkedett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top