Aktuális

300 ezer forintot kaphat, aki segít a rendőröknek a rabló megtalálásában

Lépcsőházban fosztott ki egy nőt egy ismeretlen elkövető Szegeden. A rendőrség nyomravezetői jutalmat ajánl fel annak, aki segít a hatóságoknak megtalálni az alábbi képen látható férfit.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntettének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 300 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A rendelkezése álló adatok szerint az ismeretlen tettes augusztus 17-én 13 óra körül Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton található egyik társasház lépcsőházában, a bejárati ajtó előtt a földre lökött egy nőt, majd elvette a vállán viselt oldaltáskáját – írja a police.hu.

Egy férfi a bűncselekmény helyszínének közelében az elkövetőtől a táskát visszaszerezte, majd azt átadta a sértettnek.

A tettes 30–40 év közötti, 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú, haja sötétbarna, rendezetlen. A férfinél a bűncselekmény elkövetésekor egy FILA feliratú, fekete, 50 centiméter nagyságú hátizsák volt. A rablóról a tanúk személyleírása alapján grafika készült.

 

A díjkitűzés említett összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A rendőrség azt írja, hogy aki a bűncselekménnyel összefüggésben információval rendelkezik, hívja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-62-562-423-as telefonszámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top