Aktuális

Megúszta a börtönt a szomszédgyilkos kutya gazdája

Csupán csak felfüggesztett börtönbüntetés jár azért, ha a kutyád halálra tépi a szomszédot. Borsodban legalább is ennyit kapott az az ember, aki annak ellenére nem kötötte meg kutyáit, hogy a szomszédja kérte erre. Az idős nőt az egyik, kertjébe átugró nagytestű kutya marcangolta halálra.

Öt kutyát tartott ingatlanján a vádlott, viszont telkének hátsó kerítése 75 centiméter magas volt, a kutyák gyakran átjártak a szomszédba. Az ott dolgozó 83 éves asszony többször kérte szomszédját, hogy kösse meg kutyáit, mert a mikor a telkén dolgozik, a kerítésen keresztül támadják az ebek.

2015 októberében az egyik kutya átment a 83 éves asszony telkére, ahol rátámadt a nőre, marcangolni kezdte, testén és végtagjain legalább 20-25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett. A szomszédok, látva az eseményeket, azonnal értesítették a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a kutya gazdáját gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt egy év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette – írja a Bíróság.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top