Aktuális

Alkarnyi késsel támadt a mentőkre egy férfi a Havannán

Egy nőhöz riasztották a mentőket, de egy férfi késsel kezdett hadonászni, amikor megtudta, hogy élettársát kórházba akarják vinni. Egy járókelő sietett a mentősök segítségére.

Testi épségét nem kímélve próbált a mentők segítségére sietni egy rejtélyes idegen a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen, amikor az ápolókra kést rántott egy agresszív férfi – írja a Blikk.

Az esetkocsit kedden kora este riasztották egy nőhöz, amikor az incidens történt. Vágás okozta sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Ám egy magas, kopasz férfi jelent meg a mentőautónál egy alkar méretű késsel, majd hadonászni kezdett, és obszcén szavakkal illette a mentőszolgálat embereit 

A lap úgy tudja, a segítségre szoruló nő élettársa volt a támadó, aki akkor vált agresszívvá, mikor kiderült, hogy párját kórházba viszik. Egy járókelő azonban – látva az esetet – azonnal a mentők segítségére sietett. A hős idegen az alkarján sérült meg. 

Az elhárított támadás után értesítették a rendőrséget és egy másik mentőegység is a helyszínre érkezett, hogy a közbelépő férfit is kórházba tudják vinni.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerint évente 100-150 támadás éri a mentőket. Azt nem tudni, a rendőrség indított-e eljárást az ügyben, de a férfi büntetése két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Ennyit kaphat, aki hivatalos személy elleni erőszakot felfegyverkezve követ el.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top