Aktuális

Nagy erőkkel keresik a megölt svéd újságíró hiányzó testrészeit

Átvilágítják a dán hatóságok Peter Madsen feltaláló magán-tengeralattjáróját, amelyről tisztázatlan körülmények között feldarabolva a tengerbe került Kim Wall svéd újságírónő holtteste. Kutyákat, repülőgépeket is bevetnek.

A rendőrség bejelentése szerint olyan rejtett üregek után kutatnak az UC3 Nautiluson, a világ legnagyobb házilag készült tengeralattjáróján, ahol bűnjelek, esetleg fegyverek lehetnek elrejtve. A mobil teheráru-átvilágító berendezéssel kedden kezdett szkennelés eredményéről egyelőre nincs hír.

A gyanús körülmények között elsüllyedt tengeralattjáró
A gyanús körülmények között elsüllyedt tengeralattjáró

A Koppenhágától délre fekvő Koge-öbölben, ahol a 18 méteres, 40 tonnás tengeralattjárót augusztus 11-én szándékosan elsüllyesztették, különlegesen kiképzett, vízen is szagot fogó kutyákkal keresik a 30 éves riporter hiányzó testrészeit, így a végtagjait és a fejét, és esetleges ruhadarabjait.

Keresés azon a környéken, ahol Kim Wall törzsét megtalálták.
Keresés azon a környéken, ahol Kim Wall törzsét megtalálták.

Kim Wall partra vetett meztelen törzsét augusztus 21-én találta meg egy kerékpáros az egyik koppenhágai sziget szélén. Hétfőn repülőgéppel kutatták át a torzó megtalálásának térségét további emberi maradványok után, de a keresés nem hozott eredményt.

A svéd újságírónőt augusztus 10-én látták utoljára a tengeralattjárón, annak tulajdonosa, Peter Madsen társaságában. A hajótörést szerencsésen túlélő feltalálót tengerből való kimentése után azonnal őrizetbe vették gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, az ügyészség azonban augusztus 24-én bejelentette, hogy gyilkossággá szándékozik átminősíteni a vádat.

Peter Madsen
Peter Madsen

A jelenleg a koppenhágai kikötő egy eldugott részén horgonyzó “halál-tengeralattjárón” vérnyomokat találtak Kim Walltól, de a 46 éves feltaláló tagadja, hogy bármiféle bűncselekményt követett volna el. Azt állítja: a nő balesetben halt meg, ő pedig csak “a tengerbe temette” a holttestet. A halottkém ugyanakkor kétséget kizáróan megállapította, hogy a végtagokat és a fejet szándékosan távolították el a törzsről, ami bűncselekményre utaló jel. Ráadásul a férfi első vallomásában hazudott, mert azt mondta, hogy az eltűnés estéjén élve partra tette a róla cikket író svéd riporternőt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top