Aktuális

Ötven rendőr vigyázza a rendet a Hős utcánál mindennap

Augusztus vége óta megsokszorozta a járőrök jelenlétét a Hős utcában a BRFK, naponta 50 rendőr járja a környéket, igazoltatnak, és ha kell, őrizetbe is veszik a gyanús egyéneket. A közbiztonság növelése mellett a szemét összeszedése is elkezdődött.

Néhány hete megerősítette jelenlétét a Hős utcánál,  Budapest egyik legrosszabb hírű környékén a rendőrség, azóta több ezer embert igazoltattak és majdnem kéttucatnyi rosszfiút kaptak el, akik zaklatták a környék lakóit és ellehetetlenítették az életüket.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy új kábítószer ütötte fel a fejét augusztus végén a Hős utcában, tucatnyian lettek rosszul, majd pár napra rá elkapták L. Ernőt, aki mindenféle drogot árult a városból idesereglő kábítószerfüggőknek.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A drogosok az 1-es villamos vonalán érkeztek a Hős utcához, az útvonalukon lévő megállókban és a környéken gyakran zaklatták a tisztes lakókat. A rendőrség augusztus 22-től állandó rendőri jelentéttel igyekszik kiszorítani a kábítószer-használókat a környékről, ennek érdekében 1800 olyan embert igazoltattak, akik nem rendelkeztek oda bejelentett lakcímmel vagy tartózkodási hellyel. Elfogtak 23 olyan embert is, akiket bűncselekmény gyanúja miatt, illetve érvényes körözés alapján kerestek idáig.

A rendőrség beszámolója szerint napközben 40-50, éjszaka 30-40 rendőr vigyázza a környéket, aminek hozadéka az, hogy megszűntek a polgárokat, az erre közlekedőket irritáló magatartásformák és jogsértő cselekmények. 

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Rendőri biztosítás mellett elkezdték kitakarítani a környék kapualjaiból az évtizedek óta halmozódó szemetet is. Csak augusztus 22-25. között ötszáz köbmétert szállítottak már el, sok helyen 40 centiméter mélyen földcserét is kell végezni, mert annyira beleitta már magát a szemét a talajba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top