Aktuális

Ez történik ma, Risztov Éva születésnapján

Budapesten szerda reggel 05:58-kor kel fel a Nap, és 19:29-kor nyugszik. Risztov Éva születésnapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 30.

Ezen a napon történt:

1782-ben mérnökképző intézmény jön létre Budapesten az Egyetem keretében, Európában elsőként, ami a Budapesti Műszaki Egyetem elődje. 1918-ban merényletet követnek el Lenin ellen, súlyosan megsebesül. 1941-ben megkezdődik Leningrád 900 napos ostroma. 1984-ben ezen a napon indul el első útjára a Discovery űrrepülőgép. 1989-ben Puhl Sándor ezen a napon vezette élete első nemzetközi mérkőzését, később négyszer választották meg a világ legjobb játékvezetőjének. 1985-ben megszületik Risztov Éva olimpiai bajnok magyar úszónő.

 A nap mottója:

“Hadd mosolyogjak én
Azon is, ami fáj
Azon is, ami e
Világban vaksötét.

Reményik Sándor – Vízválasztó, részlet

Névnap:

Augusztus harminc Rózsa, Rózsi, Róza, Rozita, Letti, Félix, Bodony és Vadony napja.

Augusztus 30-án született:

Szenczi Molnár Albert nyelvtudós, zsoltárköltő, műfordító, református lelkész, Pollack Mihály műépítész, Reményik Sándor költő, Cameron Diaz amerikai színésznő, Pavel Nedvěd cseh labdarúgó és Risztov Éva olimpiai bajnok magyar úszónő.

Időjárás:

Szerdán túlnyomóan derült, csapadékmentes idő várható. Mérsékelt marad a légmozgás, legfeljebb északnyugaton élénkül meg helyenként a déli szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul – írja a kiderül.hu.

Napi horoszkóp:

A Bak jegyűek számára ezt mondja a szerdai szerelmi horoszkóp: “Érzéked van hozzá, hogy a lehető legrosszabb pillanatban szállj ki egy-egy helyzetből.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top