Aktuális

Itt egy remek lehetőség annak, aki ingyen akar nyelvet tanulni

Augusztus 31-ig lehet jelentkezni azokra az egy éves OKJ-s képzésekre, amelyek keretében ingyen lehet nyelveket is tanulni. A Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I., illetve a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. néven futó képzések tavaly nagyon népszerűek voltak.

Bár a tanfolyamok nevei nem sokat árulnak el tartalmukról, nagyrészt angol- vagy németoktatást jelentenek. Az egyéves OKJ-s képzések nappali vagy esti tagozatokon indulnak, és a részt vevők az idegen nyelv mellett a 300 órás kurzus 30 százalékában informatikai ismereteket, 10 százalékában pedig közgazdasági, vállalatirányítási ismereteket is tanulhatnak – hívja fel a figyelmet az Index

A tanfolyamoknak megvan az az előnyük, hogy bárki jelentkezhet rájuk, a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I-es szinthez elég az alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés, a II-es szinthez érettségi vagy szakközépiskolai érettségi szükséges.

Az uniós pénzből finanszírozott tanfolyamokat abból a célból indítják, hogy a kis és középvállalkozások növekedését ne hátráltassa az idegen nyelvtudás hiánya. Hatalmas előnye mindkét szintnek, hogy ingyenesek, az esti tagozatos képzés végén a résztvevők OKJ-vizsgát tehetnek, de ez nem lesz kötelező, és aki nem vizsgázik le, annak sem kell fizetnie semmit.

Tavaly szeptemberben nagyon népszerűek voltak ezek a tanfolyamok, az eredeti keretszám 10 ezer volt, de több mint 12 500-an kezdtek el nyelvet tanulni. Akit érdekel a lehetőség, az gyorsan csapjon le rá, mert idén csak 6 ezer hely lesz meghirdetve. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top