Aktuális

Szürreális fotó: derékig ért a víz egy texasi idősek otthonában

A Harvey hurrikánt követő hatalmas vihar sújtotta Texas 62 megyéjét a hétvégén, ennek következtében szombaton és vasárnap 75-80 centiméternyi csapadék hullott, sok helyen derékig, illetve vállig ért a víz. A természeti csapás egyik legmeghökkentőbb fotója egy idősek otthonában készült, amelyen az látható, ahogy a koszos vízben üldögélnek a bent lakók, várva arra, hogy valaki majdcsak segít rajtuk.

Túlzás azt mondani, hogy a Harvey hurrikán Amerikában trópusi viharrá szelídült vasárnap estére, mert a hurrikánt követő heves esőzések és árvíz minden volt, csak szelíd nem. Texas állam 62 megyéjét katasztrófa sújtotta területté nyilvánították, miután több helyen, például Houstonban, folyókká változtak az utcák, minimum derékig, de még inkább vállig ért a víz. Az államban szombaton és vasárnap mintegy 75-80 centiméternyi csapadék hullott, a meteorológusok szerint ekkora mennyiségű esőre ilyen rövid idő alatt még nemigen volt példa a vidéken. 

Szürreális fotó: derékig ért a víz egy texasi idősek otthonában

Ilyen körülmények között került fel a Twitterre egy azóta a netet bejárt fotó és a hozzáfűzött segítségkérő üzenet is. A dickinsoni idősek otthonát is elárasztotta a víz, a La Vita Bella nevű intézetben derékig a vízben ülve áztak a bentlakók. Állítólag egy idős nő elveszítette a betóduló vízben az egyik művégtagját, de az ápolók és a többi idős ember is tehetetlenné vált a kialakult állapotokkal szemben.

A vízben segítségre váró idősekről készült egészen döbbenetes képet egy Tim McIntosh nevű férfi tette közzé Twitteren, az ő édesanyja küldte neki bentről a fotót. A Twitter-poszt villámgyorsan kapott rengeteg megosztást, ennek köszönhetően a helyi mentőcsapatok is tudomást szereztek a bent ragadt idősekről, végül néhány óra alatt 18 embert szabadítottak ki a víz fogságából. 

Hétfőtől Houston és Texas több településének oktatási intézményei is zárva tartanak, várhatóan egy hétig. Lezárták a Mexikói-öbölben lévő olajfúró tornyokat és az olajfinomítókat is, és eddig 250 utat és országutat. A Fehér Ház szóvivőnője bejelentette: Donald Trump elnök kedden utazik a térségbe.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top