Aktuális

Junior világcsúccsal világbajnok a 4×200-as gyorsváltó Indianapolisban

Két aranyérmet is nyertek a magyar úszók a junior világbajnokság negyedik napján: a 4x200-as gyorsváltó mellett Késely Ajna is nyert.

Késely Ajna meggyőző teljesítménnyel, 1,61 másodperces előnnyel verte ellenfelét, Delfina Pignatiellót az indianapolisi junior úszó-világbajnokság negyedik napján, ezzel pedig aranyérmet szerzett. Ajna mellett a 4×200-as gyorsváltóban a férficsapat nyert világcsúccsal, az Egyesült Államokat minimális, egyetlen százados előnnyel megelőzve – írja az Index.

Kép forrása: FINA
Kép forrása: FINA

A Márton Richárd, Milák Kristóf, Holló Balázs, Németh Nándor összetételű váltó a végén, Németh remek úszásának köszönhetően jött fel, csakúgy, mint a 4×100 méter döntőjében. Az első két váltásnál még a negyedik helyen voltak, ezt követően Holló a második helyre, míg Németh a mezőny második legjobb 200-át úszva az első helyre hozta a csapatot, ami új junior világcsúcsot jelentett.

Négy nap után Magyarország 4 arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal az éremtábla második helyén áll. Egyedül az Egyesült Államok előzi meg a magyar csapatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top