Aktuális

Barcelonai terror: megölelt egy imámot a legfiatalabb áldozat édesapja

Xavier Martinez a múlt heti terrortámadásban hároméves kisfiát veszítette el. Javier volt a támadás legfiatalabb áldozata, apja nem szeretné, ha hiába halt volna meg.

Ahogy arról itt írtunk, múlt héten csütörtök délután Barcelona egyik legforgalmasabb sétálóutcáján, a La Ramblán egy furgon hajtott a sétáló emberek közé. A támadás 15 halálos áldozatot követelt, köztük egy 3 éves kisfiúét, Javier Martinezét.

Javier a barcelonai terrortámadás legfiatalabb áldozata. Épp nagybátyjával sétáltak a város főutcáján, mikor a kisbusz megindult a tömegben. A fiúcska olyan súlyos sérüléseket szenvedett a támadás miatt, hogy az életét már nem tudták megmenteni. Édesapja, Xavier pénteken a Barcelona melletti Rubi városában mondott beszédet fia emlékére.

A BBC felvételén arról is beszélt, nem szeretné, ha Javier hiába halt volna meg, és arra kérte a spanyolokat és katalánokat, ne féljenek, ne forduljanak a muszlimok ellen, ne gyűlöljék őket. “Úgy érzem, meg kell ölelnem egyiküket” – mondta, majd ezt követően Driss Salym imámhoz fordult, aki maga is elsírta magát a gesztuson.

A barcelonai terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.

Olvass még többet a barcelonai terrortámadásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top