Aktuális

Bugyiviselési tanácsokat is ad az új bírósági kézikönyv

Arculati kézikönyvet rendelt az Országos Bírósági Hivatal, amelyben a bútoroktól a fülbevalókig mindenre kitérnek.

Nyolcmillió forintért vett arculati kézikönyvet az Országos Bírósági Hivatal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemtől (MOME). A HVG birtokába jutott Design Alapok című, bugyutaságokat tartalmazó útmutató nagy vihart kavart a bíróságokon.

A kiadvány egyebek mellett azt tartalmazza, hogy a jövőben minden bíróságon egységes arculatú ügyfélközpontok válthatják a kezelőirodákat, de kitérnek az öltözködésre is.

Például ezek szerepelnek a kézikönyvben:

  • A bútorokat az A4-es iratok méretére optimalizálták, és új tájékoztató feliratokat terveztek.
  • A dolgozók alapvetően fekete-fehérbe öltözhetnek, a nők selyemkendőt, a férfiak nyakkendőt kapnának, amelyek az új arculati színekkel lennének összhangban.
  • Tilos műkörmöt viselni, de nincs helyük a rikító csatoknak vagy a kócos hajnak sem.
  • Tiltólistás a borosta, az állszakáll viszont belefér.
  • A férfiak hordhatnak bedugós vagy karika fülbevalót.
  • Összeállítják a dolgozók ruhatárát: a nőknek öt bugyit javasolnak az öt munkanapra, ezek fehérek, feketék vagy testszínűek legyenek.
  • Hasonló ajánlás fogalmazódik meg a melltartóra (testszínű vagy fehér), trikóra (fehér), harisnyanadrágra (testszínű vagy fekete), bokafixre (testszínű vagy fekete), illetve pamutzoknira is (fekete).

A MOME – amellyel még 2015-ben kötött stratégiai megállapodást az OBH – egyébként nem csak az útmutatóban segített: a két szervezet közös talárpályázatot is hirdetett, amelyre 4,4 millió forintot fizettek a bíróságok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top