Aktuális

Megtalálták a svéd újságírónő megcsonkított holttestét

Kim Wall maradványa lehet az az emberi törzs, amelyet egy koppenhágai sziget partján talált hétfő este egy kerékpáros.

Minden bizonnyal a 30 éves svéd újságírónő, Kim Wall megcsonkított holttestét találták meg egy koppenhágai sziget partján. A nyomozók a fej és a végtagok nélküli holttest méretéből vonták le a következtetést, hogy az lehet akár a Peter Madsen feltaláló saját készítésű tengeralattjárójáról eltűnt svéd riporternőé.

Megtalálták a svéd újságírónő megcsonkított holttestét

Bizonyosat azonban csak szerdán tudnak mondani, amikorra meglesznek a DNS-vizsgálat eredményei. A rendőrség azt már megállapította, hogy a fejet, a kezeket és a lábakat szándékosan vágták le a törzsről. 

Színes egyéniségű gyilkos?

A szabadúszó újságírónőt utoljára augusztus 10-én látták a színes egyéniségként ismert polihisztor 40 tonnás, 18 méteres tengeralattjáróján, amellyel rejtélyes módon megszakadt a rádiókapcsolat aznap éjszakára a Dánia és Svédország közötti tengerszorosban, és amely másnap tisztázatlan körülmények között elsüllyedt egy Koppenhágához közeli öbölben. 

A búvárhajó tulajdonosa előbb azt állította, hogy a róla és találmányairól riportot készítő újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását, és azt mondta, Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe “temette”.

A férfi még épp meg tudott menekülni    

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a társasági emberként, művészként, rakétatervezőként is ismert mérnököt. A gyanú szerint UC3 Nautilus nevű tengeralattjáróját szándékosan süllyesztette el úgy, hogy ő maga még épp megmenekülhessen. 
    
A búvárhajót később kiemelték és a kikötőbe vontatták, ahol átvizsgálták, de nem találtak benne senkit.

Kim Svédországban született, tanulmányai a párizsi Sorbonne-on és a londoni London School of Economicson végezte. 2013-ban szerzett doktori fokozatot a Columbia Universityn újságírásból. Számos lapnak írt, többek között a New York Timesnak, a The Guardiannek, a Vice magazinnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top