Aktuális

Meghalt Margot Hielscher

Müncheni otthonában, 98 évesen halt meg vasárnap a német filmlegenda, Margot Hielscher. Unokaöccse közlése szerint az egykori filmcsillag nem szenvedett, csupán békésen, örökre elaludt.

A filmdíva élete során több mint 50 filmben és 200 televíziós produkcióban szerepelt, a színésznőt többek között a Nem angyalok az asszonyok, az Isten veled, Franciska!, Az ördög hármat tesz és A varázshegy című filmekben láthatta a közönség.

Margot Hielscher, Helmut Käutner és Joan Fontaine 1951-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Margot Hielscher, Helmut Käutner és Joan Fontaine 1951-ben a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

A második világháború alatt ő volt Németország egyik legnépszerűbb színésznője, a náci vezetés azonban gyanakodva figyelte pályafutását, vélhetően túlságosan amerikai volt a habitusa a nemzetiszocialista ízléshez képest.

Margot Hielscher az elsők között volt, akik Németországot képviselve felléptek az Eurovíziós Dalfesztiválon: 1957-ben Telefon, telefon című dalával a 4. helyig jutott, egy évvel később egy másik számmal 7. helyezést ért el. Több mint 400 dalfelvétel maradt fenn tőle.

Hielscher az Eurovízión.
Hielscher az Eurovízión

Később, a hatvanas években Zu Gast bei Margot Hielscher (Vendégségben Margot Hielschernél) címmel show-műsort vezetett, ezzel kiérdemelte a Németország első női talkshow-vezetője címet. 

A berlini születésű Hielscher több mint hetven éven át élt Münchenben, az elmúlt években visszavonult a nyilvánosság elől. Szeptember végén ünnepelte volna születésnapját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top