Aktuális

Indul a banzáj: jönnek a forgalomkorlátozások az M3 felújítása miatt

Forgalomkorlátozások lesznek a Nyugati pályaudvarnál csütörtöktől (augusztus 24-től) várhatóan október 31-éig. Elkezdik a 3-as metróvonal felszíni pótlásához szükséges út- és forgalomtechnikai munkákat – közölte a BKV Zrt. kedden az MTI-vel.

A kivitelezés részeként a Nyugati pályaudvarnál csütörtöktől fokozatosan közúti jelzőrendszert építenek ki, áthelyezik a közműveket, és utat építenek. A 3-as metró felújítási munkálatainak első szakaszában, csütörtöktől szeptember 3-áig több ütemben és szakaszosan lesznek korlátozások.

Ezekre a változásokra figyeljünk:

  • A Margit híd irányából balra a Váci útra kanyarodó két forgalmi sávból csak a belső sáv lesz járható.
  • A Bajcsy-Zsilinszky útról balra a Margit híd irányába kanyarodni nem lehet, a visszafordító sáv járható marad.
  • A Teréz körútról jobbra, a Váci útra kanyarodva sávszűkület várható.
  • A Váci úton a Margit híd felé jobbra kanyarodó sáv egy szakaszon lezárásra kerül, de jobbra kanyarodni továbbra is lehet.
  • A Váci útról a visszafordító és a balra az Oktogon felé kanyarodó két forgalmi sáv közül csak a belső sávon lehet közlekedni.

Időszakos éjszakai és/vagy hétvégi munkavégzés miatti korlátozások is lesznek:

  • A Teréz körúton a villamosperont megkerülő belső balra visszaforduló sáv nem lesz járható, visszafordulni és a Bajcsy-Zsilinszky útra balra kanyarodni a külső sávból lehet.
  • A Teréz körúton a Margit híd irányába egyenesen haladó két forgalmi sávból csak egy lesz járható, a lezárás váltakozni fog a két sáv között.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top