Aktuális

Tömegesen lettek rosszul ismeretlen drogtól budapesti fiatalok

Az elmúlt vasárnap 18, huszonéves fiatal került kórházba Budapestnek nagyjából ugyanabból a szegletéből, a Hungária körút–Hős utca környékéről. Mindannyian tudatzavaros állapotban voltak, egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen drogot fogyaszthattak.

Az ATV információi szerint 18-an kerültek kórházba néhány órán belül egy újfajta drog miatt vasárnap napközben Budapesten. A fiatalok mindegyike állítólag tudatzavaros állapotban volt, és mindannyian a X. kerületben, a Hungária körút–Hős utca környékén (ez néhány háztömbnyi terület) lettek rosszul. A rendőrség az üggyel kapcsolatban három embert állított elő, kezdeményezték egyikük előzetes letartóztatását.

Pap Csaba toxikológus az ATV Híradójának azt mondta, hogy a 18 beteg – köztük egy tizenöt éves – hasonló kórelőzménnyel került kórházba, felmerült, hogy valamilyen tudatmódosító szert vettek be. Hétfőre mindenki jobban lett, mostanra hazamehettek. Pap hozzátette, hogy az említett környék hírhedt arról, hogy itt mindennapos a drogozó fiatalok látványa, és bár a mostani tömeges rosszullét kirívó eset, nem egyedi.

“Amikor terítenek egy új anyagot, és még senki nem tud semmit a szer hatásával kapcsolatban, akkor elő szokott fordulni, hogy sokan érkeznek a toxikológiára. Emlékezhetünk 2015 májusára, amikor a közösségi oldalról elnevezett tabletta terjedt el, vagy 2016 elejére, amikor megint volt egy ilyen halmozott eset vidéken, Szolnok környékén” – fogalmazott a szakember.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top