Aktuális

Pénzt hamisított egy szabolcsi pár, egy eladónő buktatta le őket

Egy harminc év alatti pár közel egymillió forint értékben gyártott hamis magyar bankjegyeket a saját otthonában. A hamisított pénzzel boltokban, kocsmákban próbáltak fizetni, végül egy eladónő buktatta le őket.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves fényeslitkei nő és élettársa, egy 28 éves fényeslitkei férfi ellen.

Pénzt hamisított egy szabolcsi pár, egy eladónő buktatta le őket

A gyanúsítottak otthonukban hamis magyar bankjegyeket készítettek, a nyomozók később közel egymillió forint értékű hamis pénzt foglaltak le náluk. A leutánzott pénzzel a nő augusztus 18-án először egy lövőpetri élelmiszerüzletben fizetett, majd átmentek egy nyírlövői boltba, ahol az eladónő viszont rögtön észrevette, hogy az átadott 20 000 forintos bankjegy nem valódi. Közölte a gyanúsítottal, hogy értesíti a rendőrséget, aki erre kikapta az eladó kezéből a hamis pénzt, majd futva távozott a helyszínről – írja a police.hu.

Pénzt hamisított egy szabolcsi pár, egy eladónő buktatta le őket

 

A rendőrök a bejelentést követően a tetteseket Baktalórántházán fogták el. A pár tagjait gyanúsítottként hallgatták ki, akik beismerő vallomást tettek. Elmondásuk szerint az elmúlt héten több településen jártak, főként boltokban vagy kocsmákban próbáltak meg fizetni a hamis bankjegyekkel.  A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai a nőt és a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top