Aktuális

21 éve rejtőzködik a gyilkos magyar sportoló

Több magyar is található az Europol körözött bűnözői között, akikért nyomravezetői díj is jár, ha valaki feladja őket. A listán megtaláljuk Foco Tibor nevét is, aki egy örömlány meggyilkolásáért ülne börtönben, ha nem szökik meg 21 éve.

Ma már egyre kevesebbeknek mond bármit is Foco Tibor neve, pedig a nyolcvanas években reményteljes motorversenyző volt. Aztán 1986 márciusában holtan találtak egy prostituáltat a linzi vasúti pályaudvaron, a gyilkossággal Focót gyanúsították, aki végig tagadott, mégis életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Foco Tibor
Foco Tibor

A börtönévek alatt egyetemi tanulmányokba kezdett, majd 1995-ben eltávozást kapott, hogy a linzi egyetemre mehessen két őr kíséretében. Foco kihasználta az alkalmat, megszökött: valahogy kijátszotta őreit, lejutott az egyetem garázsába, ahol egy fekete Kawasaki Ninja nyergébe pattant és elmotorozott az ismeretlenbe.

Foco Tibor ma 61 éves, 2900 eurós nyomravezetői díj jár kézrekerítőjének. Az osztrák sajtó hosszú évekig foglalkozott Foco Tibor osztrák bajnok motorversenyző gyilkossági ügyével, a sztoriból még tévéfilm is készült a Guldenburgok örökségéből ismert Christiane Hörbiger főszereplésével – írja a Bors.

Nem Foco az egyetlen magyar a eumostwanted.eu-n. Itt találjuk még Plank Zoltánt, aki bérgyilkosokat fogadott ellenségei likvidálásához, ám amikor az nem járt sikerrel, magát rendőrnek kiadva 465 milliót rabolt kínai ellenlábasától.

Előkelő helyen van a körözési listán Kosztadinvoszki Viktor Miklós, aki drogokkal kereskedett és 15 évre ítélték, de megszökött házi őrizetéből. Sokak szerint informatikai zseni.

A listán találjuk még a felvidéki magyar Szűcs Henrichet, akit zsarolás és védelmi pénz szedése miatt keresnek, illetve Bánáti Attilát is, aki szintén drogokkal kereskedett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top