Aktuális

Rendőrnő végzett a cambrilsi terroristákkal, érzelmi sokkot kapott

Súlyos érzelmi sokkot szenvedett el az a katalán rendőrnő, aki lelőtte a cambrilsi terrotámadás négy elkövetőjét.

Egy rendőrnő lőtt rá az öt elkövetőre, és és ölt meg négyet közülük, amikor fegyverekkel és késekkel felfegyverkezve támadást akartak elkövetni a Barcelonától 170 kilométerre délre fekvő tengerparti városban néhány órával a barcelonai terrortámadás után, amelyben 14 ember vesztette életét, és több mint 120 megsebesült.

A rendőrnő, akit “fegyverhasználatban rendkívüli képességekkel és gyors döntéshozó készséggel” jellemeztek, lelőtt négy terroristát, így megakadályozta, hogy azok újabb halálos áldozatokat szedjenek.

Az El Mundo beszámolója szerint a rendőrnő maga jelentkezett további szolgálatra azután, hogy a rendőrség elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását a barcelonai merényletet követően.

A hatóságok mindent megtesznek azért, hogy ne hozzák nyilvánosságra a kilétét, mivel ezt létfontosságúnak tartják családja védelmének érdekében, tartva a dzsihadista csoportok megtorlásától.

A cambrilsi hősnek elnevezett rendőrtiszt, aki korábban a spanyol idegenlégió tagja volt, az ilyen fajta traumák kezelésére szakosodott rendőrségi pszichológusoktól kap segítséget.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 14-en haltak meg, és több mint 120-an megsebesültek. Nyolc órával a barcelonai merénylet után, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, a hat civilt és egy rendőrt megsebesítettek, később egyikük meghalt. A merényletek után a rendőrség Cambrils városában lelőtt négy terroristát, az ötödik elmenekült.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top