Aktuális

A Sagrada Famíliánál is robbantani akartak a terroristák csütörtökön

Nem Barcelona híres sétálóutcája, a Rambla volt a terroristák elsődleges célpontja – írja több spanyol hírportál rendőrségi forrásokra hivatkozva. A merénylők listájának első helyén egy a Sagrada Familiánál tervezett robbantás állt.

A csütörtöki barcelonai Ramblán elkövetett gázolásos merényletnél is nagyobb szabású terrortámadásra készültek eredetileg az elkövetők. A RT.com spanyol lapok rendőrségi információira hivatkozva azt írja, hogy az eddig 14 halálos áldozatot (a furgon tulajdonosának megkéselésével együtt) és több mint száz ember megsebesítését követelő, Barcelona zsúfolt sétálóutcáján elkövetett támadás csupán a terroristák B terve volt. 

Mint ismert, a múlt szerdán felrobbant egy ház Alcanarban, ahol egy terrorista sejt tagjai éppen pokolgépet készítettek. A kiszivárgott információk szerint azon a bombán dolgoztak, amelyet eredetileg Antoni Gaudí legendás, soha el nem készülő alkotásánál, a szintén turisták tömegeit vonzó Sagrada Familiánál akartak felrobbantani. Ám mivel Alcanarban a kísérletük kudarcba fulladt, hiszen magukra robbantották a házat, így az eredeti terven módosítani kellett: ekkor dönthettek a gázolásos merénylet mellett. 

A lap azt írja, hogy a terroristák egy harmadik helyszínen, egy barcelonai kikötőben is merényletet terveztek.

A napokban két összefüggő terrortámadás is történt Spanyolországban: csütörtök este Barcelonában hajtott a tömegbe egy furgon a Ramblán, péntek hajnalban pedig Barcelonától száz kilométerre, Cambrilsban történt hasonló támadás, de ott a rendőrségnek korábban sikerült közbelépnie és lelőnie a támadókat. A két merényletben összesen 15-en haltak meg. 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top