Aktuális

Terrortámadás volt a finnországi késelés

Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a rendőrség a támadást. A merénylettel kapcsolatban négy embert vettek őrizetbe. Az utcai késelés után azonnal fokozták a biztonsági intézkedéseket szerte az országban, kiváltképpen a vasútállomásokon és a helsinki repülőterén.

Terrorista indíttatású gyilkosságként kezeli a finn rendőrség a péntek délutáni turkui késeléses támadást, a feltételezett elkövető egy 18 éves marokkói férfi volt. A támadó péntek délután megölt két embert, és nyolcat megsebesített a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városában. A rendőrség lábon lőtte, és őrizetbe vette.

Mindkét halálos áldozat finn volt, de a sebesültek között vannak külföldiek is, két svéd és egy olasz állampolgár. A sebesülteket Turku egyetemi kórházába szállították. Háromnak súlyos az állapota, őket intenzív osztályon látják el.

A rendőrség szombati tájékoztatása szerint eleinte gyilkosságra gyanakodtak, de az éjszaka folyamán összegyűjtött információk alapján már terrorista indíttatású gyilkosságként és gyilkossági kísérletként kezelik a bűncselekményt.

A lábon lőtt támadón kívül a finn rendőrség további öt – korábbi hírek szerint négy – embert vett őrizetbe. Megkezdték a kihallgatásukat, tisztázandó a részvételüket a bűncselekményben. Az őrizetbe vett személyek kapcsolatban álltak a feltételezett merénylővel, de nem tudni, hogy közük van-e a merénylethez. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top