Aktuális

Nem egy, hanem két medve végzett a 18 éves állatkerti gondozóval

A medvék a kerítés alatt ástak utat maguknak, és úgy közelítették meg, majd marcangolták szét az üres karámot takarító 18 éves férfit.

Az eddig közölt információkkal ellentétben nem egy, hanem két medve végzett augusztus elején az egyik gondozóval Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkban.

Gunnar Jonasson államügyész az SR svéd közrádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a medvék a kerítés alatt ástak utat maguknak, és úgy közelítették meg, majd marcangolták szét az üres karámot takarító 18 éves férfit.

Jonasson nem részletezte, hogy miért csupán az egyik állatot altatták el a támadást követően. Az augusztus 4-én történtekről még folyik a nyomozás. Az áldozat kilétét nem fedték fel, csupán annyit közöltek, hogy harapásos sérülésekbe halt bele a kórházban.

A látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, hogy megtapasztalja, milyen az állatgondozók élete, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt. Ők kimenekültek a karámból, amikor a medvék megtámadták a gondozót.

Az Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont. A parkot 1986-ben nyitották meg, területe eléri a 32,5 hektárt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top