Aktuális

Fordulat a lúgos orvos ügyében, ezt kérte az áldozat

Elfogultság miatt ügyészcserét kért Renner Erika, a lúgos támadás áldozata.

A “lúgos orvos” áldozataként ismert Renner Erika levélben fordult a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjéhez. Azt kérte, hogy a vádat a megismételt másodfokú eljárásban ne az az ügyész képviselje, aki a Fővárosi Ítélőtábla előtt korábban eljárt az ügyben – tudta meg a Magyar Nemzet a sértettől.

Renner Erika egyebek mellett azt kifogásolta, hogy az ügyész azt kérte, újból vizsgálja meg egy orvos, hogy sérülései maradandóak-e. A sértett úgy érzi, az ügyész ezzel kétségbe vonta sebei súlyosságát. Azt is nehezményezte, hogy túl passzív volt a tárgyalások alatt, az orvos szakértőkhöz például egyáltalán nem intézett kérdéseket.

Ihász Sándor főügyész közölte: az ügyész kizárására tett indítványt elutasították, Péter Gyöngyi a törvényeknek és a szakmai szabályoknak megfelelően járt el, és nem tanúsított olyan magatartást, ami miatt az elfogultsága lenne feltételezhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top