Aktuális

Bántalmazás a villamoson: több rendész lehet a főbb járatokon

Az utóbbi időben több támadás is történt a budapesti villamosokon, de a tetteseket nem sikerült előállítani. A BKK javítaná a tömegközlekedés biztonságát.

Nem indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az 1-es villamoson augusztus elején történt bántalmazás ügyében, amikor egy fiatal lányt vertek meg a villamoson – írja a Magyar Nemzet. Néhány nappal később egy ugyancsak fiatal lány kutyáját rúgta le valaki a villamosról, de egyik esetben sem indult büntetőeljárás testi sértés vagy állatkínzás miatt.

A lapnak küldött rendőrségi válaszokból az derül ki, hogy F. Kinga ügyében nem sikerült előállítani a tetteseket, mert az esettel összefüggésben feljelentés, bejelentés a BRFK-ra nem érkezett.

A járműveket üzemeltető BKV azt mondta, hogy minden segítséget megadnak a hatóságoknak egy eset után, így átadják a videofelvételeket is. Másrészt ha a sofőr veszélyesnek ítél egy helyzetet, rendőrt hív.

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) együttműködve fokozott ellenőrzésekkel javítaná a közbiztonságot az 1-es villamoson és más közösségi közlekedési vonalakon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top