Aktuális

Kislányt ölt meg az öngyilkos sofőr Franciaországban

A 32 éves férfi autójával behajtott egy pizzériába. Öngyilkos akart lenni.

Gépkocsi hajtott egy pizzériába a Párizstól keletre fekvő Sept-Sorts településen hétfőn, legalább egy ember életét vesztette, és nyolcan megsebesültek, a sofőrt őrizetbe vették.

A francia rendőrség egyik névtelenséget kérő tisztségviselője elmondta: egy 8 éves lány a halálos áldozat. Más források, többek közt a BBC szerint a lány 13 éves volt és 3 éves öccse is súlyosan megsérült, jelenleg a kórházban küzd az életéért.

Később Pierre-Henry Brandet, a belügyi tárca szóvivője a BFMTV-nek elmondta: feltehetően nem terrorcselekményről van szó, a jármű vezetője vélhetően öngyilkosságot akart elkövetni.

A minisztérium szóvivője szerint az 1985-ben született férfi már a múlt héten is öngyilkosságot kísérelt meg. Brandet hozzáfűzte: a halálos áldozaton kívül négyen életveszélyesen megsérültek az incidensben, míg másik nyolc ember könnyebb sebeket szerzett.

A rendőrség közölte: az elkövető zavart elmeállapotú, és nem volt még büntetve. A hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr nyilvánvalóan szándékosan cselekedett, egyelőre azonban nem feltételeznek terrorista indítékot.

Egy szintén névtelenül nyilatkozó igazságügyi tisztségviselő szerint a párizsi ügyészség, amely terrorizmushoz köthető nyomozások esetén illetékes, egyelőre nem kezdett vizsgálatot az ügyben – ilyen jellegű bűncselekményre utaló bizonyítékok hiányában.

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top