Aktuális

Felgyújtotta, halálosan megfenyegette, és meg is verte ismerősét egy mezőcsáti férfi

Egy hónapra elrendelték az előzetes letartóztatását annak a férfinak, aki felgyújtotta és bántalmazta ismerősét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton.

Az eset még augusztus 12-én történt, amikor a gyanúsított a nála vendégeskedő ismerősének hátát minden előzmény nélkül éghető folyadékkal leöntötte és meggyújtotta, miközben azt kiabálta, hogy

most megdöglesz”.

A sértett az udvarra menekült, ahol lángoló ruháit egy felfújható medence vizében oltotta el, majd elhagyta az udvart. Bántalmazója azonban az utcára is követte, ott ütni, rugdosni kezdte, egy övet tekert előbb a nyakára, majd a kezére, és úgy vezette tovább. Később az övvel a sértett megégett hátát is ütlegelte. A bántalmazásnak csak a kiérkező rendőrök tudtak véget vetni. A megégett, megvert ember nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a gyanúsítottal szemben súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Mezőcsát (fotó: Tumblr)
Mezőcsát (fotó: Tumblr)

Az előzetes letartóztatásra azért van szükség, nehogy a vádlott elszökjön. Másrészt a bűnismétléssel is fokozottan számolni kell, hiszen a gyanúsított korábban már többször volt büntetve, vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás folyik. A bíróság álláspontja szerint feltételezhető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén befolyásolni akarná a tanúkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top