Aktuális

Ez történik ma, Danielle Steel szülinapján

Budapesten hétfő reggel 05:38-kor kel fel a Nap és 19:58-kor nyugszik. Danielle Steel szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 14.

Ezen a napon:

1914-ben a lotaringiai csatában a francia hadsereg sikertelenül támadja a németeket. 1947-ben Danielle Steel amerikai írónő szülinapja, továbbá Pakisztán elszakad a Brit Birodalomtól, és kikiáltja függetlenségét. 1962-ben páros űrrepülés során megközelíti egymást két szovjet űrhajó, a Vosztok–3 és a Vosztok–4. 1980-ban Lech Wałęsa vezetésével sztrájk kezdődik a gdański Ursus hajógyárban. 1994-ben a francia ügynökök Szudánban elfogták “Carlos” Ilich Ramírez Sánchezt, a Sakál néven ismert terroristavezért. 2003-ban hatalmas áramszünet New Yorkban.

Danielle Steel amerikai írónő
Danielle Steel amerikai írónő

A nap mottója:

“A tudás hajszolása ellenállóvá tesz az érzelmek iránt.”

Da Vinci démonai című sorozat

Névnap:

Augusztus tizennegyedike Marcell, Atanáz, Atanázia, Bere, Celesztina, Marsall, Menta, Menyhért, Mikeás, Misa, Montika, Özséb és Tanázia napja.              

Augusztus 14-én született:

Steve Martin amerikai színész-komikus, Danielle Steel amerikai írónő, Kovács János, az Magyar Állami Operaház vezető karmestere, Magic Johnson amerikai kosárlabdázó, Halle Berry amerikai színésznő, Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó, Mila Kunis amerikai színésznő és Kálid Artúr színész.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet gyakran élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

Az Oroszlán jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “Valamikor el kell kezdened több energiát fektetni a céljaid elérésébe. Valamikor el kell kezdened több munkát szánni a terveid megvalósítására. Akár a hétfő is lehetne ez a nap. Vagy a kedd. Vagy a szerda. Vagy a csütörtök… De ez már halogatás. Szóval az lenne a legjobb, ha most kezdenéd.”

A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top