Aktuális

Ez történik ma, Tanita Tikaram szülinapján

Budapesten szombat reggel 05:35-kor kel fel a Nap, és 20:02-kor nyugszik. Tanita Tikaram szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2017. VIII. 12.

Ezen a napon:

1687-ben a nagyharsányi csatában a Savoyai Jenő vezette császári hadsereg vereséget mér a török haderőre. 1812-ben Middletonban üzembe helyezték a világ első fogaskerekű vasútját. 1877-ben Asaph Hall amerikai csillagász felfedezi a Mars mindkét holdját, a Phoboszt és a Deimoszt. 1908-ban elkészül az első Ford T-modell. 1953-ban a Szovjetunió felrobbantja az első hidrogénbombáját Szibériában. 1969-ben Tanita Tikaram brit énekesnő szülinapja. 1977-ben az Enterprise űrrepülőgép első próbarepülése. 2000-ben a Kurszk orosz atom-tengeralattjáró teljes legénységével elsüllyed a Barents-tengeren.

Tanita Tikaram brit énekesnő
Tanita Tikaram brit énekesnő

A nap mottója:

“A kemény munka a legjobb tanítómester.”

J.K. Rowling

Névnap:

Augusztus tizenkettedike Klára, Dina, Hilár, Hilária, Hilárion, Hiláriusz, Hilda, Hildelita, Kiara, Klárabella, Klarina, Klarinda, Klarisz, Klarissza, Larina, Letícia, Létó, Letti, Orália, Sugár, Sugárka és Tícia napja.              

Augusztus 12-én született:

George Hamilton amerikai színész, Tanita Tikaram brit énekesnő, Pete Sampras amerikai teniszező, Steve Talley amerikai színész, Riin Tamm észt genetikusnő és Tom Cleverley angol labdarúgó.

Időjárás:

A Kiderül.hu előrejelzése szerint ma változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel. Néhol záporeső kialakulhat. Az északnyugati, északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Napi horoszkóp:

A Nyilas jegyűek számára ezt mondja a szombati horoszkóp: “Nagyon szeretnéd megmutatni valakinek, hogy a módszereid, az elgondolásaid, a terveid működnek. Szombaton ezt azzal bizonyíthatod a legegyszerűbben, ha a saját életedben próbálod ki ezeket a módszereket. Ha ott működnek, akkor biztos lehetsz abban, hogy másnál is fognak.”

 A többiért olvass tovább itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top