Aktuális

Kelet-Magyarországra költözik a hőség és az eső

Több keleti megyében is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológia a hőség és a heves zivatarok, felhőszakadások miatt.

Kettészakad az ország az időjárás szempontjából. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint szombaton már csak a Tiszántúlon alakulhat 25 Celsius-fok körül a napi középérték. A hőség veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van még érvényben elsőfokú figyelmeztetés. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24-29 fok között várható, de az északnyugati határvidéken ennél pár fokkal hűvösebb, a Nyírségben és a keleti határvidéken melegebb is lehet. Késő estére többnyire 19-24 fok közé hűl le a levegő.
    

Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Napközben is inkább a keleti megyékben fordulhat elő néhol zivatar. Majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon “kiterjedtebb zivatartevékenység”. A zivatarokat felhőszakadás, viharos széllökés, jégeső kísérheti. Estétől a Tiszántúlon több helyen nagy mennyiségű (akár 20 milliméternél is több) eső hullhat. Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a sok eső veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

    

Kitértek arra is, hogy a Dunántúli-középhegység vidékén és a főváros tágabb környezetében az északnyugati szél legerősebb lökései 60-65 kilométer/óra körül alakulnak szombaton.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top