Aktuális

Több magyar banknál is leállt az online fizetés – frissítve!

Két bankot biztos érintett a részbeni rendszerleállás. UPDATE (19:57): Elhárították az UniCredit Bankot és más bankokat egyaránt érintő technikai problémát.

UPDATE (19:57):

Az UniCredit Bank a következőket közölte az NLCafé-val a nap folyamán felmerült technikai problémájukkal kapcsolatban:

A mai napon reggel 7 és délután 3 óra között fellépett technikai probléma az online kártyás fizetés alkalmával használt bankkártyákat érintette, közülük is csak azokat, melyek az online fizetés során 3D Secure szolgáltatással működnek. A fizikai kártyahasználat (készpénzfelvétel, bolti bankkártyás fizetés) zavartalanul működött.

A bankunkat és más bankokat egyaránt érintő technikai problémát elhárítottuk. Jelenleg az UniCredit Bank valamennyi elektronikus banki szolgáltatása, beleértve a kártyás online fizetést is, zavartalanul működik.”

Előzmény

A nap folyamán részben leállt az UniCredit Bank bankkártyás rendszere – számolt be az Index. Ugyan lehetett pénzt felvenni az automatából és a bolti vásárlás is működött a kártyával, de az online vásárlás nem volt lehetséges.

Ez is érdekelhet Megnézem

A lap szerint az UniCredit Bank mellett a K&H-s bankkártyával sem működött a fizetés.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top