Aktuális

Nem működött a szerencsét hozó drágakő, megbírságolták az ékszerészt

A fogyasztóvédelmi bíróság 320 ezer rúpia (mintegy 1,2 millió forint) visszafizetésére kötelezte egy ékszerüzlet tulajdonosát Indiában, mert ígéretével ellentétben nem tette gazdaggá egy vásárlóját a neki eladott szerencsehozó drágakő.

Az ítéletet egy fogyasztói panaszokkal foglalkozó bíróság hozta Mumbaiban, miután a vásárló beperelte az ékszerészt hamis állításaiért. Egy bírósági tisztviselő elmondása szerint a panaszt tevő férfi azért vásárolta meg a drágakövet egy ékszerüzletben, mert a tulajdonos azt ígérte, a kő megfordítja a szerencséjét, és milliomossá teszi őt.

A bíróságon tett vallomásában a vásárló, Kawadu Khandale azt mondta, az ékszerész pénzvisszafizetési garanciát vállalt, és azt ígérte, hogy az ékkő segítségével három hónapon belül gazdag lesz.

Amikor ebből semmi nem valósult meg, a férfi visszakérte a pénzét az ékszerésztől. Az eladó viszont elutasította, ezért Kawadu Khandale a bírósághoz fordult 2014 májusában.

A testület most kimondta, hogy az ékszerész tisztességtelen kereskedői gyakorlatot folytatott, és ezért utasította a 320 ezer rúpiás összeg visszafizetésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top