Aktuális

Bombát találtak a Várban, ki kell üríteni a környéket

Világháborús robbanótestet találtak az I. kerületben, a Várban. A környéken a tűzszerészi munkák miatt több lakóépületet is ki kellett üríteni.

Feltételezhetően egy a második világháborúból származó robbanótestet találtak Budapesten, az I. kerületi Toldy Ferenc utcában csütörtökön kora délután. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének ügyeletes parancsnoka az MTI-vel közölte, hogy a tűzszerészi munkák idejére a környéket kiürítik, kilenc házat evakuáltak eddig, és kétszáz méter hosszan az utcát is lezárják. 

Lengyel László elmondta, hogy a Toldy Ferenc utca 19/b-nél, építkezés közben került elő a világháborús bomba. 

UPDATE: Elszállítják az I. kerületi Toldy Ferenc utcában talált II. világháborús bombát, a korlátozásokat feloldották – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének ügyeletes parancsnoka az MTI-vel. Lengyel László közlése szerint az építkezés közben előkerült robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba, amelyben benne van a gyújtószerkezet, biztosított állapotban. A bombát elszállítják a központi gyűjtőbe – tette hozzá. A tűzszerészi munkálatok idejére 300 méteren lezárták a Toldy Ferenc utcát és kilenc házat kiürítettek, ami 93 embert érintett. Ezeket a korlátozásokat feloldották – közölte.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top