Aktuális

Elhanyagolta az apja, ezért meghalt a súlyosan beteg fiú

Fegyházbüntetést kért a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a balmazújvárosi apa ellen, aki évekig hagyta szenvedni magatehetetlen gyerekét. Kórházba kerülése ellenére a huszonéves fiú pár nap alatt meghalt.

Évekig szenvedett apja miatt a balmazújvárosi fiú, akit a kórházi kezelés sem tudott már megmenteni. Az apa ellen az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, fegyházbüntetést kértek a férfi ellen 0 számolt be a haon.hu.  A dolgok az anya 2011-es halála után fordultak rosszabbra. A gyulladásos ízületi betegségben szenvedő fiú állapota 2 évvel ezelőtt válságosra fordult, betegsége miatt teljesen mozgásképtelenné vált. Az önálló cselekvésre képtelen huszonéves fiatal állandó felügyeletre szorult volna, ágyát sem tudta elhagyni.  

Apja mindezek ellenére teljesen elhanyagolta. Alig etette, és az alapvető higiéniai körülményeket sem biztosította fia számára: se ágytálat, se pelenkát nem kapott. A apa azt sem engedte, hogy orvost hívjanak hozzá.  A rokonok hívtak hozzá végül mentőt, akik rendőri segítséggel tudták csak kórházba szállítani a teljesen lesoványodott fiút, aki a kezelések ellenére pár napon belül életét vesztette. Halálát tályogos tüdőgyulladás okozta, amit a kezeletlen felfekvések idéztek elő.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top