Aktuális

A Snétberger Zenei Tehetség Központ nagyon nagy bajban van

Elvihetik a hangszereket, de a tehetséges hátrányos helyzetű gyerekek feje fölül akár a tetőt is a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központból - írja a Heti Válasz.

“Ezek azok a dolgok, amelyekkel nem szoktam foglalkozni, de most sajnos muszáj felemelnem a szavamat – mondja Snétberger Ferenc. – Arról van szó, hogy bármelyik pillanatban idejöhetnek a végrehajtók, akik mindent, amit itt lát – hangszereket, zongorát, gitárokat, erősítőt, amelyeket egyébként mind a gyerek használnak, mert gyakran sajátjuk nincs is – le fognak foglalni, vagy már le is foglaltak, és később elárvereznek. Számomra ez felfoghatatlan” – nyilatkozta a Heti Válasznak a híres gitárművész, Snétberger Ferenc.

A végrehajtói követelés alapja szerintük a szellemi tulajdon – mondja Snétberger Ferenc –, de hát a szakmai programot én dolgoztam ki, hogy hogyan lehet problémás gyerekeket a zene segítségével felemelni. Felháborító, hogy valaki a sajátjának tekinti ezt a szellemi terméket: nevezhetjük lopásnak is” – tette hozzá a gitárművész.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top