Aktuális

Megásatták a saját sírját egy nógrádi fiúval

Pár tízezer forintos tartozása miatt autóba kényszerített, megvert, megzsarolt és megfenyegetett egy 18 éves fiút két férfi, majd arra kényszerítették, hogy kezdje el ásni a saját sírját.

A fiút elmondása szerint július 18-án délelőtt csalták tőrbe telefonon Nógrád megyében, Salgótarjánban. Egy férfi azzal hívta fel, hogy rendőr, majd közölte vele, szemtanúként segítenie kell tisztázni egy esetet. A férfi egy “civil rendőrautó” hátsó ülésére tessékelte a fiút, ahol tettestársa ült. Mindkét férfi ütlegelni kezdte az áldozatot, majd egyikük, egy 41 éves salgótarjáni férfi számon kérte, hogy miért nem fizette ki a teljes vételárat a fiának, akitől vett egy telefont.

A Zsaru magazin cikke szerint a fiú beismerte, hogy tartozik, és azt mondta, rendezni akarja az adósságot, amint pénzhez jut. Ezután Bárnára hajtottak vele, ahol vissza kellett adnia a mobilt a támadó gyerekének, majd ismét beparancsolták a kocsiba, ütlegelték, és visszaindultak vele Salgótarjánba.

Erdő a Karancs-hegységben, Salgótarjántól nem messze (fotó: MTVA)
Erdő a Karancs-hegységben, Salgótarjántól nem messze (fotó: MTVA)

Útközben leálltak az út mentén, és kissé arrébb gödröt kezdtek ásatni vele, amire azt mondták, a saját sírja. Majd megfenyegették, hogy megölik, ha havi keresetéből nem ad nekik hatvanezer forintot. Megmondták, hogy erről nem beszélhet a rendőröknek, majd elengedték. A fiú feljelentést tett, az elkövetőket előzetes letartóztatásba helyezték. 

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság részéről azt nyilatkozták, hogy amikor szembesítették őket tettükkel és a várható következményekkel, a támadók láthatóan megdöbbentek. Nem számoltak azzal, hogy akár évekre rács mögé kerülhetnek. (via Faktor.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top