Aktuális

Megszólalt a rendőrség az igazoltatás közben meghalt férfi ügyében

Egyre több részlet derül ki arról a tragikus esetről, amelynek során egy férfi igazoltatás közben összeesett, és meghalt. A rendőrség is közölt információkat és meg nem nevezett források is árultak el részleteket, például arról, hogy az elhunyt férfi utasa érdekelte valójában az egyenruhásokat, de még így is homályos az ügy.

Előző héten péntek délután egy rendőri intézkedés közben rosszul lett egy férfi, aki összeesett, és a helyszínen meghalt. Mint megírtuk: a férfi családja feljelentést tesz az ügyben, mert a családapa szerintük annak következtében halt meg, hogy a rendőrök igazoltatáskor szétrúgták a lábát, a férfi pedig ettől zuhant a földre, és verte be a fejét halálos sérülést szerezve. 

A Zoom.hu megkérdezte erről a másik oldalt, a rendőrséget is. A BRFK a megküldött válaszlevélben azt írta, hogy Á. István hirtelen félreállt az autójával, amikor meglátta a mögötte haladó rendőrautót, leállította a motort, és kiszállt. A járőrök az autója mögé parkoltak és igazoltatni akarták. A hatóság közlése szerint Á. István önként szállt ki az autóból, és “már a kocsija mellett állt, amikor a rendőrök az intézkedést megkezdték”. A BRFK szerint a férfi hirtelen agresszív lett, és az első pillanattól kezdve “kivonta magát az ellenőrzés alól, a rendőrökkel közölte, hogy nem ér rá és hagyják békén”. A férfi állítólag meg akarta akadályozni a kocsi átvizsgálását, többször megsértette az őt igazoltatni akaró rendőrnőt, akit meg is lökött. 

A BRFK közlése szerint Á. István erőszakos fellépése miatt voltak kénytelenek a járőrök “testi kényszert, majd bilincset alkalmazni vele szemben”, azt azonban tagadják, hogy a járőrök földre vitték volna, és azt is, hogy kirúgták alóla a lábát, amitől a földre zuhant, és beverte a fejét.

A rendőrség arra a kérdésre azonban már nem válaszolt, hogy miért intézkedtek, és miért akarták átkutatni a férfi kocsiját. Ugyanakkor a lap megbízható forrásból tudja, hogy Á. István utasában a rendőrök azt a férfit vélték felismerni, aki szerintük számos vagyon elleni bűncselekménnyel hozható összefüggésbe, tehát a rendőröket nem az igazoltatás közben elhunyt sofőr, hanem inkább annak az utasa érdekelhette. A lap forrásai szerint az autóban végül nem találtak bűncselekményből származó holmikat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top