Aktuális

Vihar: óriási károk 50 házban és egy kórház tetejében

Végigsöpört az országon a vihar. Van, ahol ki kellett költözniük a lakóknak, és volt, ahol egy kórház tetőszerkezetére zuhant rá egy fa.

Vasárnap délutántól hétfő reggelig országszerte ötven lakóház sérült meg a viharban, több mint kétszáz tűzoltói beavatkozásra volt szükség – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-nek.

A legsúlyosabban Orosházát érintette a vihar, ott huszonöt házban keletkezett kár. A városban, ahol a kórház tetőszerkezetére is rádőlt egy fa, még reggel is folytak a helyreállítási munkálatok.
Az esetek többségében a tetőszerkezet rongálódott meg, Csányon egy kémény is ledőlt. Törökbálinton villámcsapás rongálta meg egy ház tetőszerkezetét. A tűzoltókat legtöbbször fakidőlések miatt riasztották. Békés megyében hétfő reggel még 2600 helyen szünetelt az áramszolgáltatás . Ennek oka, hogy több helyen a heves szél miatt fák dőltek a villanyvezetékre.
Püspökladányban két ház lakhatatlanná vált az időjárás miatt, az ott élő hat ember ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Villámlás a Balaton fölött Révfülöpről fotózva 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs
Villámlás a Balaton fölött Révfülöpről fotózva 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top