Aktuális

3 évig tartották fogva, aztán magyarázat nélkül kidobták a puszta közepén

Nem kaphat kártalanítást az az amerikai férfi, akit a bevándorlási hivatal több mint három évig tartott fogva, majd minden magyarázat és pénz nélkül kitette Alabamában – döntött az Amerikai Szövetségi Fellebbviteli Bíróság.

A Boingboing cikke szerint Davino Watson 23 éves volt, amikor az amerikai bevándorlási hivatal őrizetbe vette. Saját ügyvédje nem volt, kirendelt ügyvédet pedig nem kaphatott. Ezért maga írt a bevándorlási hivatalnak, és csatolta azt a dokumentumot, amellyel igazolta, hogy apja megkapta az amerikai állampolgárságot.

Ennek ellenére csaknem három és fél évig tartották börtönben. Bár a fiatalember New York-i, minden magyarázat és pénz nélkül kitették Alabama egy elhagyatott részén.

Végül kiderült, hogy Watsonnak végig igaza volt, mivel amerikai állampolgárnak számított. Egy New York-i bíróság meg is ítélt neki 82 500 dollár kártérítést.

A fellebbviteli bíróság viszont úgy döntött, hogy a most 32 éves férfinek nem jár a pénz, mert ügye már akkor elévült, amikor ügyvéd nélkül a fogva tartását töltötte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top